Östhammars musikvecka

Snart kommer hela programmet för Östhammars Musikvecka, men klart blir det först efter att påskharen besökt oss.

Glad påsk så länge!

Den turnerande festivalen

Östhammars Musikvecka är festivalen som rör på sig. Fyrtiotalet konserter ges på tjugotalet platser. På så sätt kan bra musik ges i oväntade och inspirerande miljöer.                                 
I år rullar festivaltåget mellan 28 juni – 4 juli. Innan går en liten för-dressin ut i form av Musikbussen 25-27 juni. Medan tåget rör sig mellan sex orter och satsar på att skapa festivalstämning där, gör dressinen kortare konserter på fler orter.                             
”Stambanan” för årets festivaltåg har sträckningen: Östhammar – Österbybruk – Öregrund – Gimo – Alunda – Hargshamn och tillbaka till Östhammar igen, där vi avslutar med en mini-rock-festival.

Lördagen den 28 juni blir det rivstart i Östhammar. Vi firar inte bara att Musikveckan drar igång utan också att Östhammar fyller 40 år som storkommun. Det betyder extra festligheter och att det är fri entré till hela programmet den dagen. Mängder av fina musiker kommer att spela på gator och torg och Sven-Bertil Taube och Göran Fristorp avslutar framåt kvällen på Krutudden!

Dagen efter rullar musiktåget vidare.

Lågt pris

I år kostar ingen konsert mer än 150 kr. Barn under tre år går gratis på alla konserter (på vissa konserter barn t om sju år.) Ungdomar upp t om 19 år får 50 kronors rabatt på de flesta konserter om de kan visa upp kommunbibliotekets lånekort. Dessutom är mycket i programmet helt gratis (men hela tiden av bästa kvalitet!). Priser för respektive konsert finns angivet i informationen för varje konsert.

Lätt att köpa biljett

Alla biljetter kan köpas via Visit Roslagens bokningssystem. Webbadress och telefonnummer finns vid respektive konsert. Biljetter kan också hämtas ut på turistbyrån i Öregrund och under veckorna 26 och 27 håller också Östhammars turistbyrå öppet för bokning och utskrift hos dem.

Som vanligt kan man också köpa kvarvarande biljett vid konsertentrén.

För er utanför Östhammars kommun:

Östhammars kommun är en utpräglad sommarturistort med Roslagens vackra kustmiljöer, bruksmiljöer och vackert böljande kulturlandskap. Den som väljer att lägga en semestervecka här under festivalen gör ett klokt val. Det blir sju dagar av högkvalitativa musikaliska upplevelser, trevligt folk, god mat, bad och kultur. Många varianter av boenden står till buds.

För den som bara vill göra en dagsutflykt kommer priset för resa och konsertbiljett troligen att bli lägre än om ni valt att höra artisten på annat håll. Och ni får minisemestern på köpet.

Varmt välkomna alla till en glad och uppsluppen Musikvecka!

Festivalgeneralen

 Här ett litet minne från Musikveckans sista kväll förra året, signerat Östhammarsfotografen Sven Jönsson.

http://www.youtube.com/watch?v=r4D_K5aKEAk

Kommunlogga

Musikveckans huvudsponsor:

Bilden visar logga för Svensk Kärnbränslehantering