Gå till innehållet

Medborgarförslag angående egen byggnad för högstadiet i Österbyskolan

Vi föreslår att högstadiet borde ha en egen byggnad med anledning av att det blir fler och fler klasser och alla klassrum är redan fulla, även klassrum som tillhör högstadiet är upptagna av mellanstadieelever.

Bakgrundsinfo

Som högstadieeelev känner man sig inte som att man går på högstadiet när till och med mellanstadiet är på samma våning. De är även väldigt högljudda och stör när man har lektion även fast de bara är i korridoren. Eftersom att det inte finns plats för alla eleverna så blir det väldigt trångt och man känner sig undanträngd. Det kan leda till irritation, trötthet och de yngre som skapar en hög ljudnivå gör oss väldigt stressade. När eleverna börjar koppla ihop skola med irritation, trötthet och stress så tar det emot väldigt mycket när man ska vakna på morgonen och vet att man måste gå till skolan. Det är inte bra eftersom att det kan leda till att eleverna inte längre kommer på lektionerna eller i värsta fall inte ens kommer till skolan längre. Om högstadiet hade en egen byggnad så skulle högstadieeleverna få en annan slags gemenskap och det skulle kännas tryggare, lugnare och man skulle vara mer motiverad till att gå till skolan.


Svar från Barn- och utbildningsnämnden

I medborgarförslag daterat 2017-04-18 föreslås att högstadiet borde ha en egen byggnad med anledning av att det blir fler och fler klasser och alla klassrum är redan fulla, även klassrum som tillhör högstadiet är upptagna av mellanstadieelever.

Barn- och utbildningsnämnden är väl medvetna om att det är trångt i Österbyskolan. Barn- och utbildningsnämnden har gett barn- och utbildningschefen i uppdrag, att utreda hur fler klassrum kan åstadkommas, inför hösten 2018.

För att skolan skall hållas ihop och vara en F-9 skola, så kommer utredningen i första hand att se hur det kan lösas inom befintlig byggnad.

Barn- och utbildningsnämnden återkommer när frågan är löst.


Förslagsställare
Skydd enligt PUL
Inlämnat
den 19 april 2017
Status
Besvarad
Sociala medier