Gå till innehållet

Info gällande saneringen vid Marinvägen, Östhammar

Sanering har påbörjats.

Saneringen av området med dioxinförorenad jord, beläget vid Marinvägen och Ejdervägen i Östhammar har startat. Föroreningarna har uppstått i samband med doppning av virke vid före detta Östhammarsågen.
Arbetet finansieras av statsbidrag från Naturvårdsverket och kommunens tekniska förvaltning är huvudman och samhällsbyggnadsförvaltningen är tillsynsmyndighet.

För att genomföra grävning, återställning och transport av förorenad jord har tekniska förvaltningen anlitat Skanska som entreprenör. Den förorenade jorden kommer att transporteras till godkända deponier för omhändertagande. Beroende på innehållet av dessa föroreningar så kan massorna transporteras till antingen Väddika avfallsanläggning eller till Fortum i Kumla.

Återplantering av växtlighet i trädgårdarna kommer att skötas av Upplandsblomman.

 Arbetet med saneringen kommer först att utföras trädgård för trädgård. Saneringen avslutas med gatan och allmänningen nere vid bryggan.

-          Skanska har tagit fram en tidplan som säger att merparten av schaktarbetena kommer att utföras innan årsskiftet och återställningen kommer till viss del ske under första kvartalet nästa år säger Lasse Karlsson, Gatu- och Fastighetschef Östhammars kommun).

 Saneringsprojektet har hittills följt den plan som lagts men osäkerheten kring när vintern anländer kan innebära vissa tidsjusteringar, om så sker kommer Tekniska förvaltningen att informera .

 

Kontakter

    Publicerad
    16 oktober 2019
    Senast uppdaterad
    16 oktober 2019
    Ansvarig organisation
    Avfallsenheten