Gå till innehållet

Folkhälsomyndighetens nya restriktion gällande evenemang och möten

Regeringen har på Folkhälsomyndighetens inrådan beslutat att förbjuda offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare, för att minska smittspridning av coronaviruset (COVID-19).

Den nya restriktionen började gälla den 29 mars.  Det handlar till exempel om demonstrationer, föreläsningar, teaterföreställningar, idrottstävlingar, danstillställningar, marknader och mässor.

Östhammars kommun följer utvecklingen och analyserar nu vad det innebär för våra planerade evenemang. Kommunens fortsätter att följa ansvariga myndigheters rekommendationer. Generellt sett innebär det att våra aktiviteter i övrigt fortgår som planerat.

Som vid tidigare beslut är det ingen allmän rekommendation, utan ett skarpt beslut av regeringen. Förbudet är straffsanktionerat. Den som ändå anordnar en sådan sammankomst eller tillställning riskerar böter eller fängelse upp till sex månader. Polisen kan också upplösa en sammankomst som strider mot förordningen.

Relaterade länkar

Folkhälsomyndigheterns sida med info om riskbedömning av evenemang och sammankomster

Ändring i förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar (Regeringskansliets hemsida) 

Information på Polismyndighetens webbplats

 

Kontakter

Publicerad
30 mars 2020
Senast uppdaterad
30 mars 2020
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret
Ämne
Coronavirus - Covid-19