Gå till innehållet

Senny axlar chefsrollen på planenheten

Senny Ennerfors är tillbaka på jobbet igen efter sin föräldraledighet. Från och med den 1 maj byter hon befattning, från mark- och exploateringssamordnare till vikarierande planchef.

Planchefen Cecilia Willén Johansson ska vara föräldraledig och Senny tvekade inte att tacka ja när hon tillfrågades om att bli hennes vikarie. Just nu går hon omlott med Cecilia och från och med den 1 maj tillträder hon tjänsten som vikarierande planchef.

  – Jag kände att det var dags att testa något nytt, pröva chefsrollen och hur det är att ha mer ansvar, säger hon. 

Vikariatet blev tillsvidaretjänst 

Senny har en bakgrund som samhällsplanerare och ekonomisk/juridisk lantmätare.
  – Min ”dubbelutbildning” har hjälpt mig otroligt mycket i mina olika roller. Framförallt är jag nöjd över att jag har med mig den fastighetsrättsliga biten från utbildningen, säger hon.
Hon började jobba med exploatering och tomträtter i Södertälje kommun men ville gärna ha ett jobb i och flytta till Östhammars kommun, där hennes nuvarande sambo bodde.
  – Jag hörde av mig till dåvarande bygg- och miljöchefen och lyckades få ett vikariat som planarkitekt. Vikariatet omvandlades ganska snabbt till en tillsvidaretjänst, berättar Senny.
Efter ett drygt år som planarkitekt fick hon möjligheten att testa en ny tjänst som mark- och exploateringssamordnare, där hon arbetade med exploatering samt var med och startade upp översiktsplanearbetet för att aktualitetsförklara översiktsplanen.
  – Sedan fick jag även möjlighet att jobba med kommunens VA-planprojekt, vilket var väldigt intressant, säger hon. 

Trygg i rollen 

Att arbeta i kommun av Östhammars storlek ger möjlighet att skaffa sig överblick och helhetsperspektiv. Det är en av sakerna Senny gillar med sitt nya uppdrag.
  – Jag känner kommunen, organisationen och medarbetarna. Det gör att jag känner mig trygg när jag kliver in i min nya roll som vikarierande planchef.
Utmaningar finns det förstås också. En av de största är att producera detaljplaner, en översiktsplan och samtidigt hantera problematiken kring vatten och avloppskapacitetsbristen som finns i kommunen.
  – Det innebär att vi kommer att behöva tänka mer innovativt med exempelvis olika vattenbesparande åtgärder, säger Senny.
Något som Senny anser är både en utmaning och en möjlighet i sitt uppdrag är digitaliseringen där geografiska informationssystem (GIS) utgör en stor del.
  – Med hjälp av digitalisering kommer vi att kunna komma långt. Här behöver alla dra sitt strå till stacken för att skapa en helhet, säger hon. 

Trivs med många bollar i luften

När Senny inte är på jobbet lever hon ett aktivt liv på landet tillsammans med sin sambo och sin 10 månader gamla son.
  – Vi bor på en mindre gård i en liten by utanför Forsmark, där är det alltid något som behöver göras. Just nu renoverar jag ett brygghus och vi förbereder även för att sätta upp solceller, säger hon.
På gården finns även katter och höns.
  – Jag tycker om att vara ute och röra på mig mycket, jag springer och går långa promenader. Dessutom är jag rätt vass på att ploga snö med vår traktor, berättar hon.
Senny tänker strategiskt kring sitt ledarskap, ser till att fånga nya möjligheter när de dyker upp och gillar skarpt Birgitta Ohlssons bok Duktiga flickors revansch.
  – Alla borde läsa boken eller googla på den duktiga flickans tio budord, säger Senny. 

Kontakter

Publicerad
21 april 2021
Senast uppdaterad
21 april 2021
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret