Gå till innehållet

Förskolan på Gräsö flyttar till Öregrund

Endast fyra barn är inskrivna, från och med hösten 2022 på förskolan Tärnan, på Gräsö. Därför flyttar förskoleverksamheten på Gräsö till Öregrund i höst.

Fyra barn är för få, för att förskolan Tärnan på Gräsö ska kunna drivas vidare. I stället kommer verksamheten att flyttas till Öregrund, enligt ett förslag, till förskolan Skutan.

Höstens flytt är nödvändig för att kunna upprätthålla kvaliteten på verksamheten. Inför beslutet har barnens bästa beaktats, till exempel betydelsen av barngruppens storlek och sammansättning. Det bedöms påverka utbildningen, då undervisningen inte enbart sker från pedagog till barn utan även mellan barn i olika åldrar.
– Barn lär sig genom att leka med och ta efter andra barn. Det är viktigt, inte minst vad det gäller social kompetens och språkutveckling, säger Anne Lee Larsson, verksamhetschef för förskola och pedagogisk omsorg.

I sammanhanget har även en risk- och konsekvensanalys gjorts beträffande personalens situation och arbetsmiljö. Samtliga berörda vårdnadshavare har fått information om flytten.

Kontakter

    Publicerad
    21 januari 2022
    Senast uppdaterad
    21 januari 2022