Gå till innehållet

Vattenavstängning på Solängsgatan i Gimo fredagen den 26 April mellan ca. kl.08:00-12:00

För mer info se Gästrike vattens hemsida

Skolstarten närmar sig – så kan vi förebygga smittspridning

Nästa vecka är det skolstart och många samlas igen på samma plats och därmed ökar risken för smittspridning. Stanna hemma om du eller ditt barn är sjukt eller har symtom som kan bero på exempelvis covid-19, RS-virus, influensa och vinterkräksjuka.

Så var försiktig om du har symtom på luftvägsinfektion, magsjuka eller har feber. Att undvika nära kontakt med andra är att visa omtanke.

Stanna hemma om du känner dig sjuk och har följande symtom.

  • Feber

  • Hosta, halsont och svårigheter att andas

  • Snuva

  • Illamående

  • Huvudvärk

  • Muskel- och ledvärk

Då kan man återgå till skolan

Barn och vuxna kan återgå till förskola, skola, arbete och andra aktiviteter när man har blivit frisk och har gott allmäntillstånd. Vissa enstaka symtom från luftvägarna kan finnas kvar en tid efter infektionen även hos den som blivit frisk. Ett gott allmäntillstånd innebär att man är pigg, feberfri och orkar delta i verksamhetens normala  aktiviteter. 

Hämta och lämna barn

Om du som vårdnadshavare eller någon i familjen är sjuk hoppas vi att någon annan har möjlighet att lämna och hämta barnet på förskola eller på fritidshem.  Om du är sjuk och ändå måste lämna och hämta ditt barn när du är sjuk, prata med personalen om bästa tid och plats för att göra det. 

Kontakter

Publicerad
4 januari 2023
Senast uppdaterad
4 januari 2023
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret