Gå till innehållet

Seminarium om Sveriges klimat i förändring 26 april

Den 26 april föreläser Madeleine Westin, meteorolog känd från bl.a. TV 4, om klimat och extremväder. Klimatets utveckling över tid är en stor fråga som berör oss alla.

Hur kommer Sveriges klimat att förändras inom de närmaste 1000 åren? Nu för tiden är intresset stort för det alltmer uppenbara faktum att vi står inför en klimatförändring som troligtvis kommer att påverka oss mer än vi i dag kan föreställa oss. Fler och svårare stormar, katastrofala översvämningar och hetare somrar är bara några få av konsekvenserna av en varmare värld. Kom och lyssna på ett populärvetenskapligt seminarium om Sveriges klimat i framtiden med den kända TV-meteorologen Madeleine Westin som arbetat med väder och klimat under många år.

Madeleine Westin är meteorolog och tillika kapten i Försvarsmakten. Sedan 1993 har hon arbetat som TV-meteorolog, först på SVT och därefter på TV4. Idag är hon chef och leder arbetet på TV4:s väderredaktion. Madeleine är även journalist, programledare och krönikör samt författare till flera böcker och tidningsartiklar. Hon har även som forskare deltagit i Nordpolsexpeditionen då isbrytaren Oden som första ytfartyg nådde nordpolen och varit sommarpratare i radio. Madeleine har skrivit tre böcker om vädret. En av dem ägnas den klimatförändring vi är mitt uppe i och som inte alltid visar sig på det sätt vi förväntat oss. Men säkert är att den kommer att påverka oss alla, i vårt boende, i vårt jobb och resande.

Publicerad
19 april 2017
Senast uppdaterad
19 april 2017
Ansvarig organisation
Kommunledningsförvaltning