Gå till innehållet

Elever i Östhammars kommun har sagt sitt

Det var inte bara riksdagsvalet som blev jämnt, även skolvalet visar att vi har olika uppfattningar om vilka som borde styra. Så vem vann egentligen skolvalet 2018? Här är resultatet.

Arbetet kring skolvalet har varit ett samarbete mellan flera förvaltningar i Östhammars kommun. Alla partier som har mandat i Östhammar fick en inbjudan att informera i kommunens grundskolor under vecka 35. Under vecka 36 genomfördes själva skolvalet som i första hand riktade sig till elever i grundskolan, åk 7-9, och gymnasieskolorna.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor (MUCF) samordnar skolvalet på nationell nivå och från dem har valmaterial såsom röstsedlar och valaffischer rekvirerats.

–Intiativet att arrangera Skolval 2018 har varit uppskattat och responsen positiv, säger Birgitta Söderberg på Barn- och utbildningsförvaltningen.

Resultat från Skolval 2018

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor har sammanställt resultaten från alla skolval i Sverige. Totalt har 354 134 elever röstat i Skolval 2018, fördelade på 1 351 skolor. Resultaten går att hitta på MUCF:s hemsida och där går det även att filtrera fram resultat specifikt för Östhammar.
https://www3.mucf.se/skolval2018/ValresultatRiksdagG97PT2.do

Frågor

För frågor om själva valet, resultatet eller annat går det bra att kontakta Ida Eklöf på Kommunledningsförvaltningen eller Birgitta Söderberg på Barn- och utbildningsförvaltningen.

Publicerad
12 september 2018
Senast uppdaterad
12 september 2018
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningsförvaltning