Gå till innehållet

Har du erfarenhet av vårdarbete och är intresserad av att jobba med valet?

Bli ambulerande röstmottagare!

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet och röstkorten delas ut till alla röstberättigade 2-8 maj. Förtidsröstningen i Östhammars kommun startar den 8 maj och pågår fram till valdagen.

Rösta med bud

Något som kan vara aktuellt för brukare inom vård och omsorg är att rösta med bud. De som får rösta med bud är ”väljare som på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte själva kan ta sig till ett röstmottagningsställe”. De som yrkesmässigt eller på liknande sätt ger väljaren vård eller som annars brukar hjälpa väljaren i personliga angelägenheter får vara bud. Även anhöriga får vara bud. Samma grupp väljare som får rösta med bud kan även rösta med ambulerande röstmottagare, vilket innebär att röstmottagare kommer hem till personen.

Vem vill jobba med oss som ambulerande röstmottagare?

Två personer ur valkansliet har utsetts till att vara ambulerande röstmottagare. Valnämnden har beslutat att utöka bemanningen med två personer med professionell kompetens för att kommunicera med äldre med vanliga sjukdomstillstånd, t.ex. tidig demens. Tanken är att ha två ambulerande team med en valtjänsteman och en med vana att kommunicera med en stor del av målgruppen i varje team. Valkansliet söker därför personer med erfarenhet av att arbeta inom vårdyrken (t.ex. undersköterska, sjuksköterska eller personlig assistent) till sina team. Gärna med utgångspunkt Östhammar som kan följa med oss på vår ambulerande röstmottagning. En kortare genomgång om vad uppdraget innebär kommer att ske med berörda innan vi startar upp.

Återkoppla

Om du är intresserad är du varmt välkommen att höra av dig! E-posta valnamnden@osthammar.se  eller kontakta valkansliet på 0173-86 000.

Man får arvode för uppdraget.

Publicerad
9 april 2019
Senast uppdaterad
9 april 2019
Ansvarig organisation
Valnämnd