Gå till innehållet

Sommarjobbet på äldreboendet öppnade en ny dörr för Martin

Alla borde prova på att arbeta inom vård och omsorg minst en gång i livet, även om det bara är under en kort period. Det tycker Martin Schreij som är kvar i branschen 15 år senare.

Som 19-åring valde Martin Schreij att sommarjobba inom vård och omsorg. Nu är han 34 år och har utbildat sig till undersköterska och blivit handledare för sin arbetsgrupp på gruppboendet Edsvägen 16 i Östhammar.

Det var hans moster som övertalade honom att söka jobb på ett äldreboende under sommaren för att tjäna lite pengar. Trots sina fördomar om att arbetsuppgifterna skulle vara tunga och för intima skickade han in sin ansökan och fick jobbet.

− Det visade sig att det inte alls var som jag trodde. Att jobba inom vård och omsorg handlar om att hjälpa personer i deras vardag. Arbetet är väldigt socialt och som 19-åring förstod jag inte innan jobbet att de äldre skulle utveckla mig så mycket, säger Martin Schreij.

Det finns sommarjobb på flera olika arbetsplatser. Bland annat inom äldreomsorgen, hemtjänsten, personlig assistans och gruppboenden.

− Alla borde prova minst en gång, även om det bara är under en sommar. Det spelar ingen roll om du är energisk eller lugn som person. De man arbetar med har olika personligheter, likaså behöver de som jobbar vara olika, säger Martin Schreij och tillägger:

− Det är människor vi arbetar med så det viktigaste är att vara social och kunna hantera olika förändringar som kan uppkomma under en arbetsdag.

 

Är du intresserad av ett sommarjobb inom vård och omsorg? Skicka in din ansökan här! Du kan också läsa mer här.

Publicerad
26 april 2019
Senast uppdaterad
26 april 2019
Ansvarig organisation
Socialförvaltningen