Gå till innehållet

Trygg idrott för alla

Rädda Barnen, Östhammars kommun, Upplands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Uppland bjuder in din idrottsförening till att på ett enkelt och inspirerande sätt arbeta mot diskriminering, kränkning och mobbning i den egna föreningen. Du har väl inte glömt att anmäla er?

Syfte?
Att skapa beredskap och rutiner för att förebygga, upptäcka och hantera diskriminering, kränkning och mobbning i den egna föreningen. Resultatet blir en handlingsplan för både förebyggande arbete och med konkreta åtgärder för hur ni kan agera om något händer. Alla idrottsföreningar i Östhammars kommun bjuds in! Föreningar som producerar en handlingsplan enligt utbildningen blir certifierade och kommer att utmärkas med ett webbmärke till föreningens egna hemsida. Ni blir också premierade för framtida föreningsstöd från Östhammars kommun.


Hur?
1. Utse en arbetsgrupp på ca 6-8 personer. Personerna ska representera både styrelse, ledare, föräldrar och aktiva unga.  
2. Arbetsgruppen deltar på tre träffar under januari-mars 2019. 
3. Efter genomförda träffar och inlämnad handlingsplan får föreningarna ett webbmärke till hemsidan och ett föreningsbrev med information till medlemmarna. 


När och var?
Träff 1: Måndag 28 januari
Träff 2: Tisdag 26 februari
Träff 3: Onsdag 27 mars
Tid: 18:00-21:00
Plats: Storbrunn, Klockstapelsgatan 2, Östhammar


Anmäl er till (senast 15 januari): peter.jansson@osthammar.se
I anmälan ska ni uppge förening, antal personer, kontaktperson, e-post, telefon och ev. allergier.

Publicerad
9 januari 2019
Senast uppdaterad
9 januari 2019
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa