Gå till innehållet

Ungdomsgård på hjul åker runt i kommunen hela sommaren

Alla ungdomar har rätt till en meningsfull fritid även när det är lov. Därför fyller vi vår minibuss med spel och massor av annat kul för att rulla runt med den mobila ungdomsgården i kommunen hela sommaren.

Den 17 juni är det premiär för Östhammars kommuns mobila ungdomsgård. Det är kultur- och fritidsförvaltningen som fyller en minibuss med massor av roliga grejer, sköna utemöbler och sedan parkerar på olika orter i kommunen hela sommaren.

Det blir allt från kubbspel och brännboll till kanotpaddling och bubbleballsturnering.

-  Vi väljer att göra det här för unga i Östhammars kommun för att alla har rätt till en meningsfull och aktiv fritid också på loven, oberoende ekonomiska förutsättningar, säger Malin Arrendell, vikarierande barn- och ungdomssamordnare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Hon hoppas att de som besöker ungdomsgården ska ha riktigt kul tillsammans och att de som har åldern inne att besöka de fasta ungdomsgårdarna i höst kommer och lär känna de engagerade ungdomsledarna redan i sommar.

Så vet du när ungdomsgården kommer till din ort

Här kan du se vilka kvällar som den mobila ungdomsgården besöker din ort, vilka aktiviteter som arrangeras i samband med det och vilka regler som gäller för dig som besöker ungdomsgården.

Följ @kofosthammar på Instagram  och Uppleva och göra på Facebook för att hålla koll på eventuella schemaändringar.

Publicerad
29 maj 2019
Senast uppdaterad
29 maj 2019