Gå till innehållet

Vi ska bli en hållbar kommun!

Ett av Östhammars kommuns fyra inriktningsmål är att bli en hållbar kommun. Därför ansökte vi om att få delta i projektet Glokala Sverige, som drivs av Svenska FN-förbundet och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, med stöd av Sida. Nu har vi blivit antagna!

Hela 90 kommuner och regioner är med i projektet Glokala Sverige. Genom vårt deltagande kommer vi att få nya verktyg, kunskap i lokala och globala frågor samt exempel från andra kommuner som vi kan implementera i Östhammars kommun.

− Vi arbetar redan idag med hållbar utveckling på flera sätt. Nu kommer vi få ännu bättre förutsättningar att utveckla vårt arbete genom projektets utbildningar, diskussioner och workshops. Vi vill arbeta för en hållbar utveckling tillsammans med näringsliv och ideell sektor, säger kommunalråd Margareta Widén-Berggren.

Glokala Sverige

Projektet Glokala Sverige har startas för att arbeta mot de globala hållbarhetsmålen – Agenda 2030 som är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit. Den finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030: Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen.

Radiointervju

Lyssna på en kort intervju  med kommunens miljösamordnare Camilla Andersson. Förmiddag i P4 Uppland: Med Åsa Wistedt och Mattias Persson (ca 09:30 min in i programmet) 

Läs mer

www.fn.se/glokalasverige
https://www.osthammar.se/sv/dokument/policys/policy-for-hallbar-utveckling/

Publicerad
23 januari 2019
Senast uppdaterad
23 januari 2019