Gå till innehållet

Rapport om ensamhet sammanställd

I somras fick alla personer som fyllt 70 år möjlighet att svara på en enkät om upplevd ensamhet. Nu finns en rapport där du kan ta del av resultatet.

– Vi vill rikta ett tack till alla som deltagit i undersökningen, det betyder mycket för vårt arbete framåt. Den som har frågor om undersökningen eller rapporten kan gärna höra av sig till oss, säger Elin Zetterberg, som jobbar på Östhammars  kommun med frågor om ensamhet hos äldre personer. 

Rapporten är skriven av henne tillsammans med Agnes Wennerberg, PTP-psykolog på Öregrunds vårdcentral. Enkätundersökningen har de genomfört tillsammans med Peter Bender, hälsostrateg på Östhammars kommun.

Enkät gick ut till 4712 personer över 70 år

Studien är den första i sitt slag i Östhammars kommun. I rapporten presenteras resultatet, däremot inte några föreslagna insatser.  

– Rapporten kan ligga till grund för att utveckla arbetet med att förebygga ofrivillig ensamhet och främja social hälsa, säger Elin Zetterberg. 

Enkäten gick ut till alla invånare i Östhammars kommun som fyllt eller senare under året skulle fylla 70 år. Av de 4712 enkäter som gick ut inkom 1648 svar, vilket ger en svarsfrekvens på 35 procent. 

Du hittar rapporten i sin helhet genom att trycka på knappen nedan. 

Kontakter

Publicerad
1 december 2020
Senast uppdaterad
1 december 2020
Ansvarig organisation
Omsorgskontoret