Gå till innehållet

De är nyfikna på den nya förskolan

I april berättade vi om byggstarten av den nya förskolan i Österbybruk. Arbetet flyter på bra och håller tidplanen, vilket betyder inflyttning i augusti nästa år. Både rektor och förskolebarn är förväntansfulla och följer bygget av den nya förskolan.

Den 25 mars togs det första spadtaget för den nya förskolan på Mineralvägen i Österbybruk. Entreprenören HZ Bygg göt betongplattan i april och började resa stommen till en del av huset i juni. Arbetet fortskrider enligt plan, vilket de berättade om för politikerna i barn- och utbildningsnämnden i förra veckan.

Besöker bygget

Camilla Lindström, rektor för förskolan i Österbybruk, tog med sig några av barnen från Ekens förskola, för att besöka bygget och se på den stora byggkranen som  vid tillfället lyfte ytterväggarna på plats.
– Det här är spännande. Barnen är glada och nyfikna på den nya förskolan som byggs, säger hon.
Förskolan med 100 nya platser är efterlängtad.

Klar nästa vår

Parallellt med bygget så fortsätter planeringen att skapa förutsättningar för en trygg, lärorik och rolig verksamhet när förskolan öppnar. Just nu diskuteras lärmiljöer, organisation för måltider och en tidplan har arbetats fram för att få en tydlig struktur i vad, när och hur det ska göras.
Om allt går som planerat kommer den nya förskolan att stå klar nästa vår. Därefter färdigställs utemiljön på förskolans gård under sommaren innan den nya förskolan kan tas i bruk i samband med höstterminstarten 2022.

Kontakter

Publicerad
2 juli 2021
Senast uppdaterad
2 juli 2021
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret