Gå till innehållet

Nu går det att låna böcker igen på våra bibliotek

Efter förra veckans tekniska problem är det nu åter möjligt att låna och lämna tillbaka böcker på våra bibliotek.

I onsdags, i förra veckan, uppstod tekniska problem med biblioteksdatasystemet. Nu är systemet i gång igen, vilket möjliggör boklån. Men det går fortfarande inte att logga in på mina sidor eller söka efter specifika boktitlar på hemsidan Biblinord.se.

Biblioteken är öppna som vanligt och besökare kan komma till för att låna böcker med lånekort och återlämna böcker, läsa dagstidningar och tidskrifter samt använda datorerna. 

Under tiden som datasystemet låg nere så användes ett offline-läge som möjliggjorde att låna ut och återlämna böcker, men eftersom loggen från offlineläget importeras i efterhand kan det bli missar i systemet. Framför allt kan det medföra att en del reservationer tar längre tid att hantera.

Har du lånat och återlämnat böcker mellan 21-28 juni så är det möjligt att lån inte har registrerats korrekt. Det kan också vara så att du får ett meddelande om att återlämna böcker fast du redan har gjort det. Är du osäker på om dina lån eller återlämnade böcker har registrerats ordentligt så ber vi dig att kontakta biblioteket.

Publicerad
30 juni 2021
Senast uppdaterad
30 juni 2021
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa