Gå till innehållet

Östhammarslåten – nu på YouTube!

”Vi vill sjunga om en plats där drömmarna får plats…” Nu har Östhammarslåten, skapad av elever från kommunen, släppts på YouTube.

Östhammarslåten är skriven av musikgruppen Gåspennan tillsammans med elever i förskoleklass och årskurs 1 i Östhammars kommun läsåret 2020-2021.  Eleverna har varit med och bidragit med innehåll och material till låttexten, som handlar om vad de gillar med att bo i Östhammars kommun. I videon ser du vinterbilder tagna av eleverna som var med i projektet.

Tanken var att eleverna även skulle vara med och sjunga på själva låten, men på grund av pandemiläget fick inspelningarna tyvärr ställas in. Östhammars kommun planerar att fortsätta samarbeta med Gåspennan nästa läsår och då göra en helt ny låt baserat på elevernas idéer. Då ska eleverna också få jobba med animerad film, som ska klippas ihop till en musikvideo.

Projektet är en del av Östhammars kommuns program för Skapande skola, ett nationellt stöd till kulturinsatser i grundskolan som handläggs av Statens kulturråd. Syftet med Skapande skola är att långsiktigt integrera kulturella och konstnärliga uttryck i skolan genom projekt genomförda av det professionella kulturlivet. 

Publicerad
1 mars 2021
Senast uppdaterad
1 mars 2021
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa