Gå till innehållet

Pär är ny teamledare för lönegänget på HR

Pär Wickholm är ny teamledare i verksamhetsområde HR. Han ska leda arbetet med löneadministration och hans första intryck av sin nya arbetsplats är gott.
– Jag har bara mött engagerade och vänliga människor, säger han.

Löneadministration är inget nytt för Pär Wickholm, som jobbat med det och som teamledare i många år. Det fattas bara några månader till 25 års tjänstgöring hos den tidigare arbetsgivaren PostNord, så han är inte direkt någon ”hoppjerka” som byter jobb ofta.
  – De senaste åren har jag jobbat med verksamhetsstöd, exempelvis processer, utvecklade rutiner och kvalitetsfrågor. Jag trivdes bra men ville slippa pendlingen till Uppsala och Stockholm. Det var anledningen till att jag började se mig om efter ett nytt jobb, säger han.

Vill bo nära havet

Nu har han sett till att ha riktigt nära till jobbet, då han och hans fru nyligen köpt ett 30-talshus i samma kvarter som kommunhuset i Östhammar.
  – Egentligen bor vi i Alunda men så fanns där en längtan att bo närmare havet, säger Pär som tillbringat många somrar i husvagn på Gräsöbadens camping.
Nu deltidsbor de i Alunda och i Östhammar. På fritiden renoverar de det nyligen köpta huset och om det blir tid över tycker Pär om att resa, gå på Friskis & Svettis och laga mat.
  – Jag är utbildad kock, men den karriären blev väldigt kort, säger Pär. 

Gillar tydliga rutiner

Pär tillträdde sin nya tjänst den 6 april och en hel del tid går åt till att lära känna nya system, rutiner och de nya kollegorna på HR. Distansarbetet är en försvårande omständighet när man är ny på jobbet, men tack vare dagliga digitala möten är det mesta ändå möjligt.
Han gillar när det finns tydliga rutiner och likriktade arbetssätt, som gör det lätt för alla att förstå sig på och kunna använda valda system.
  – Jag har fått god hjälp att komma i gång med mitt nya uppdrag och jag ser fram emot att kunna utveckla arbetet med löneadministrationen tillsammans med de olika verksamheterna, säger han.

Kontakter

Publicerad
4 maj 2021
Senast uppdaterad
4 maj 2021
Ansvarig organisation
Sektor verksamhetsstöd