Gå till innehållet

Paviljonger löser problemet med trängsel i skolan

Det är trångt i skolan i Alunda. Antalet barn har ökat de senaste åren och det behövs fler platser, både i förskolan och i skolan. För att lösa situationen har Barn- och utbildningsnämnden fattat beslut om att sätta upp paviljonger vid Olandsskolan inför höstterminstarten 2021.

Under nuvarande läsår har den akuta bristen av platser lösts genom att bussa två klasser från Olandsskolan till Ekeby skola, där utrymmen funnits för att kunna ta emot extra klasser. Men från och med nästa läsår ökar antalet barn ytterligare, vilket kräver en annan lösning. Mot den bakgrunden har Barn- och utbildningsnämnden fattat beslut om att hyra och sätta upp paviljonger i anslutning till Olandsskolan. Paviljongerna, som kommer att rymma ett antal klassrum för skolbarnen och två avdelningar för förskolebarnen, ska vara inflyttningsklara i augusti.
– Det känns bra att hitta en lösning för att kunna ha alla elever samlade kring Olandsskolan, säger Lisbeth Bodén, chef för sektor bildning.

Behoven av större lokaler har varit kända under en längre tid. Redan 2017 genomfördes en lokalutredning för att se på möjligheten att bygga ut Olandsskolan, så att den ska kunna rymma fler elever. I slutet av förra året fördjupades utredningen kring skolsituationen i Alunda, för att hitta lösningar på både kort och lång sikt.
– Det här är en bra lösning för att antalet platser ska räcka till och för att kunna avlasta Olandsskolan, som på sikt kommer att behöva byggas om och byggas ut, säger Lisbeth Bodén.

Arbetet med att planera inför hösten pågår och mer information kommer att komma framöver.

Publicerad
24 februari 2021
Senast uppdaterad
24 februari 2021
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret