Gå till innehållet

Hoppfull dans på Parkvägen

Den glädjefyllda dansutmaningen Jerusalema Challenge har spridit sig över hela världen under pandemin och nu hittat till Parkvägen 9-11 i Österbybruk.

– Vi vill förmedla glädje och hopp, det behövs i de här tiderna. Det skapar en sammanhållning världen över då pandemin är något som drabbar och förenar oss alla, säger Kristina Westerberg Pettersson, Silviasyster på Parkvägen i Österbybruk.

En kollega till henne kläckte idén och sedan var övning och filmning, efter arbetstid, i full gång. Deltar gör bland annat omsorgspersonal, sjuksköterskor och arbetsterapeuter som jobbar tillsammans på det särskilda boendet. Videon, som finns på Youtube, har redan setts över 3000 gånger

– Flera som bor här som varit med och dansat även om de inte syns på filmen. Det är det fina med den här dansen, det spritter i kroppen och man kan inte göra fel. Det är vissa steg men bara man gör rörelser är man med i dansen. Vi använder mycket musik på Parkvägen, det skänker glädje, säger Kristina.

Sommarjobba hos oss!

Vill du bli en del av kollegorna på Parkvägen, eller varför inte vara med och sprida glad stämning på någon av Östhammars kommuns andra arbetsplatser? Just nu söker vi sommarvikarier till vår hemtjänst och våra särskilda boenden. Välkommen med din ansökan!

Vad är Jerusalema Challenge?

Den gospelinspirerade låten Jerusalema som släpptes hösten 2019 är skriven av musikern Nomcebo Zikode och producerad av diskjockeyn Master KG, båda från Sydafrika. Dansen med de speciella stegen kom till i februari förra året, när en dansgrupp i Angola fördrev tiden i karantän. Under pandemin har ”Jerusalema Challenge” fått yrkesgrupper världen över att bjuda på sig själva och dansa den speciella dansen i egenkomponerade musikvideor på Youtube. Allt från omsorgspersonal, sjukvårdspersonal, brandkår och poliser till flygplatspersonal, nunnor och advokater.

Publicerad
25 februari 2021
Senast uppdaterad
25 februari 2021
Ansvarig organisation
Omsorgskontoret