Gå till innehållet

Här växer den nya förskolan Fröet fram

Intresset är stort för den nya förskolan i Östhammar. Personal och barn kan nu se att deras efterlängtade förskola börjar ta form. Arbetet med att resa väggarna har påbörjats och samtidigt finslipas alla tekniska detaljer.

– Den nya förskolan har en effektiv energianvändning. Vi vill minska vår klimatbelastning och planera energismart, säger Kaj Rahimi, byggprojektledare.
För det här projektet, och i flera andra aktuella byggprojekt, ligger fokus på att allt material som används ska vara miljövänligt.
  – Framför allt vill vi vara säkra på att materialen inte avger några hälsofarliga partiklar som på sikt kan påverka personalen och barnen som vistas i miljön. Vi vill helt enkelt göra bra val för både människor och miljö, i dag och i framtiden, säger Kaj.
I oktober kommer entreprenören HZ Bygg att presentera projektet för Barn- och utbildningsnämnden.

Inspirera till lek och lärande

Parallellt med bygget så fortsätter planeringen med att skapa förutsättningar för en trygg, lärorik och rolig verksamhet när förskolan öppnar. Just nu planeras hur lokalerna ska inredas för att på bästa sätt skapa lärmiljöer som uppmuntrar och inspirerar till lek och lärande. 
Om allt går som planerat kommer den nya förskolan att stå klar nästa sommar. Därefter färdigställs utemiljön på förskolans gård, för att sedan kunna starta verksamheten nästa höst.

Läs tidigare publicerat om Fröet: Byggstart för nya förskolan i Östhammar

Läs om förskolans arbete med språkutveckling genom rollekar, på sidan 26-30 i Förskoletidningen 24 augusti 2022 (forskoletidningen.se)

Kontakter

Publicerad
26 september 2022
Senast uppdaterad
26 september 2022
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret