Gå till innehållet

Ankie är ny verksamhetschef för förskolan

Hon har ofta besökt Uppsala kommuns vackraste granne, med sin roslag och sina vackra kulturmiljöer. Nu skaffar hon sig ytterligare anledning att åka till Östhammars kommun. I maj börjar Ankie Almroth sitt nya jobb här, som verksamhetschef för förskolan.

En trevlig kommun att arbeta tillsammans med. Det är Ankies första intryck av Östhammars kommun, som hon samarbetet med i framtagandet av VIS-dokument (Vård i samverkan) under sin tid som enhetschef på utbildningsförvaltningen i Uppsala.
  – Dessutom har jag fått intrycket av en fin arbetsmiljö i kommunhuset och i utbildningssektorn i stort, säger Ankie. 

Enhetlig utbildning 

I sitt nya uppdrag som verksamhetschef ska hon vara med och utveckla förskolor, pedagogisk omsorg och öppna förskolan. Hon gillar att Östhammars kommun har valt att arbeta tillsammans i spåret förskola-gymnasium, med en gemensam ledningsgrupp och flera ytor för samverkan.
  – Det ser jag som en mycket bra möjlighet för en enhetlig utbildning, från förskolan till studentmössan, säger Ankie. 

Stöd och bollplank

Ankie har jobbat som lärare i alla stadier inom utbildningsväsendet, från förskola till universitet och som rektor och skolchef i cirka 12 år.
  – Min ambition som skolchef är att vara ett närvarande stöd och bollplank för vidare utveckling av verksamheterna, så de kan förvänta sig många verksamhetsbesök, säger hon. 

Skriver barnböcker

När hon inte är på jobbet tycker hon om att läsa, både skönlitteratur och facklitteratur om utbildningsväsendet. Hon skriver även barnböcker om barn i social utsatthet.
  – Jag har fem utflugna barn och ett barn som fortfarande bor hemma, så det blir ofta stora familjemiddagar hemma hos mig i Uppsala.
Ankie kommer att ersätta Anne Lee Larsson, nuvarande chef för förskola, pedagogisk omsorg och öppen förskola, som ska gå i pension.

Kontakter

Publicerad
3 april 2023
Senast uppdaterad
3 april 2023
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret