Gå till innehållet

Säker avlämningsplats efterfrågas vid Edsskolan

Kundtjänsten Östhammar Direkt har den senaste veckan fått hantera många ärenden som handlar om missnöje med de begränsade parkeringsmöjligheterna intill Edsskolan i Östhammar. Sedan en grusplan intill skolan stängts är det trångt på parkeringen där barnen lämnas och hämtas, vilket påverkar trafiksäkerheten.

Grusplanen intill Edsskolan i Östhammar, som tidigare använts av skolbussarna, har använts som korttidsparkering av vårdnadshavare som hämtar och lämnar sina barn på skolan. Men efter en anmälan om otillåten användning enligt plan- och bygglagen gjorts har grusplanen tillfälligt stängts. Det har resulterat i en ansträngd trafiksituation för de vårdnadshavare som skjutsar sina barn till och från skolan.

Bättre lösning behövs

Det är stundtals både trångt och trafikfarligt på den mindre och numera enda parkeringsplatsen, belägen intill den så kallade Brottarlokalen.
  – Det här är inte bra. Vi behöver en bättre lösning för de vårdnadshavare som skjutsar sina barn till skolan så att de kan hämta och lämna sina barn på ett tryggt och säkert sätt, säger Johan Köhler, rektor.
Att stänga av grusplanen ansågs nödvändigt eftersom detaljplanen för området pekar på att marken ska användas som tomtmark, inte som parkeringsplats. Grusplanens framtida användningsområde ska nu utredas. Under tiden ska en tillfällig slinga som möjliggör för vårdnadshavare att lämna och hämta sina barn på ett säkert sätt ordnas i närtid.
  – Vi har hörsammat problemet som uppstått och det är förstås viktigt att skolans elever kan lämnas och hämtas på ett trafiksäkert sätt, säger Anders Hedberg, gatu- och trafiksamordnare. 

Kontakter

Publicerad
8 februari 2023
Senast uppdaterad
8 februari 2023
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret