Gå till innehållet

Kommunen ger anstånd för betalning av kommunala tjänster

Stigande räntor och höga el-, livsmedels- och drivmedelspriser kan innebära en ekonomisk utmaning för många. Därför har kommunstyrelsens ordförande beslutat om att ge betalningsanstånd för kommunala tjänster som barnomsorg, hemtjänst och fritidshem.

– I den exceptionella situation vi befinner oss har jag genom ett ordförandebeslut beslutat om att ge våra kommuninvånare möjligheten om anstånd med betalning för kommunal service, säger Fabian Sjöberg, kommunstyrelsens ordförande i Östhammars kommun.

Kommunstyrelsen har beslutat om en generell möjlighet att söka anstånd med betalning för de som önskar, gällande barnomsorg, hemtjänst och fritidshem.

Anståndet gäller fram till mars månad

Anståndet avser betalning av januari- och februarifakturorna, vilka därmed ska betalas den sista mars, då man beräknar att elstödet från staten till elkonsumenterna har betalats ut.

– Våra kommuninvånare ska inte behöva välja mellan att betala omsorgs- eller elräkningen, säger Fabian Sjöberg, som hoppas att möjligheten om  anståndet ska utgöra en lättnad till de som behöver.

Mer information

För mer information kring om hur man ansöker om anstånd med betalning, kontakta Östhammar Direkt på telefon 0173-860 00 eller mejl osthammardirekt@osthammar.se.

Kontakter

Publicerad
10 januari 2023
Senast uppdaterad
10 januari 2023
Ansvarig organisation
Kommunstyrelsen