Gå till innehållet

Ny mötesplats för dig som har en demenssjukdom

Alla har rätt till en god och trygg livskvalitet. På Mötesplats Sågdammen i Österbybruk möter du Silviasyster Kristina Westerberg Pettersson som är Silviasyster och Pernilla Carlsson som är aktivitetssamordnare. Båda har lång erfarenhet och kompetens inom demensvård.

Snart öppnar en ny mötesplats vid Fritidsgården Unkan, på Eknäsvägen 2 i Österbybruk.

  – Vi riktar oss till vuxna personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt samt deras närstående. Kom tillsammans eller kom själv, säger Kristina Westerberg Pettersson och Pernilla Carlsson, som till vardags jobbar på det särskilda boendet Parkvägen i Österbybruk. 

Arbetar i team

Kristina och Pernilla har båda lång erfarenhet och kompetens inom demensvård. De arbetar i team med flera olika professioner i kommunen och kan fungera som kontaktväg, till exempel i kontakt med hemtjänsten, primärvården, anhörigcentrum, biståndshandläggare eller olika organisationer som kyrkan och anhörigföreningen.

Kravlösa aktiviteter och fika

Ett av verksamhetens mål är att motverka ensamhet. Den nya mötesplatsen kan även möjliggöra återhämtning och stöd för målgrupperna.
– Vi arbetar personcentrerat och ser människan före sjukdomen, säger Kristina och Pernilla.
Den 29 september öppnar Mötesplats Sågdammen, som har drop in mellan kl 08:00-12:00 och 12:30-15:00 varje torsdag.
– Då bjuder vi på trevliga kravlösa aktiviteter och fika, säger de.

Mer information om Mötesplats Sågdammen kan ges på plats eller så går det bra att kontakta Kristina eller Pernilla på telefon. Ring på torsdagar mellan kl 07:30-15:00.

Publicerad
16 september 2022
Senast uppdaterad
16 september 2022
Ansvarig organisation
Parkvägen