Gå till innehållet

Alternativ lösning i väntan på den nya förskolan

Pågående åtgärder i syfte att förbättra inomhusmiljön på förskolan Furustugan i Alunda behöver stärkas. Det säger Arbetsmiljömedicin, Akademiska sjukhuset, i en skrivelse till kommunen. Förvaltningen har därför fått i uppdrag att ta fram förslag på olika alternativ för verksamheten.

Byggnaden som rymmer förskolan Furustugan i Alunda är fuktskadad och vidtagna förbättringsåtgärder med luftrenare i lokalerna bedöms inte vara tillräckliga.
  – Vi har luftrenare i varje rum och kan öka städningen men vi behöver sannolikt ta höjd för att hitta en alternativ lösning i väntan på att den nya förskolan blir klar, säger Christina Stenhammar, barn- och utbildningschef.

En trygg miljö för barn och personal

Planering av nybyggnation av förskolan Myran pågår och beräknas vara klar till hösten 2025.
  – Det är långt till dess och det innebär troligen att vi behöver ha en annan lösning på plats innan inflyttning kan göras till Myran. Det viktigaste är att kunna erbjuda en trygg miljö för barn och personal, säger Christina.
Förvaltningen har fått i uppdrag skyndsamt att ta fram förslag på olika alternativ för verksamheten som utöver personalen också rymmer 124 barn. Fortlöpande dialog hålls med personalen och de berörda vårdnadshavarna.

Kontakter

Publicerad
29 februari 2024
Senast uppdaterad
29 februari 2024
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret