Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Gimo ungdomsgård satsar på nytt - inviger fräscha lokaler för spännande verksamhet

Gimo ungdomsgård återöppnar sina dörrar torsdagen den första februari i helt nya lokaler, vilket blir en glädjande nyhet för ungdomarna i området. Efterfrågan från ungdomar har varit tydlig, och nu blir deras önskan verklighet. Louise Söderqvist, ungdomsutvecklare på kultur- och fritidskontoret, ser fram emot öppningen och berättar att förberedelser pågår för att säkerställa en smidig start.

Tidigare funnits en verksamhet

Under perioden 2018-2020 fanns det redan en ungdomsgårdsverksamhet i Gimo, men den tvingades stänga på grund av för få besökare och de påverkningar som covid-19 hade på samhället. Den nya satsningen markerar en nystart och ger hopp om en blomstrande ungdomsverksamhet.

Planerar inför sportlovet

Planeringen för årets sportlov är redan i full gång, både Louise och Julia Stark Johansson, ungdomsledare, delar med sig av förväntningarna på många planerade aktiviteter. Ett exempel är det populära skridskodiscot som har varit en återkommande succé de senaste tre åren.

– Vi brukar ha otroligt många besökare på just denna aktivitet vilket är superkul. I år kommer det även finnas ett begränsat antal låneskridkor, först till kvarn, säger Julia.

Vill du ha mer information?

Den nya ungdomsgården hittar man i ett av de stora röda husen vid Gimo vandrarhem, på adressen Slipargatan 3. Verksamheten riktar sig till ungdomar från årskurs 7 upp till 20 år. Ungdomsgården erbjuder en plats för gemenskap och aktiviteter, på plats finns det alltid två ungdomsledare. För att få mer information och kolla öppettiderna för ungdomsgårdarna i kommunen kan man använda appen ”Ung i Östhammars kommun”.

Välkommen till en ny era för Gimo ungdomsgård!

Gimo ungdomsgård under process

Här ser vi gimo ungdomsgård under uppstart. 

 Uppackning Gimo ungdomsgård

Uppackning av nya saker. 

Kontakter

Publicerad
30 januari 2024
Senast uppdaterad
30 januari 2024
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa