Gå till innehållet

Påverka i frågor om nationella minoriteter och finska den 8 april

Östhammars kommun ska bedriva en strukturerad dialog med sverigefinnar och övriga nationella minoriteter. Välkomna på informationstillfälle och samråd den 8 april på Storbrunn.

Voi lukea tätä uutista suomeksi tästä

Nationella minoriteter i Sverige är sverigefinnar, samer, judar, tornedalingar och romer. Nationella minoritetsspråk är finska, samiska, jiddisch, meänkieli och romani chib.

Måndagen den 8 april bjuder kommunen in till informationstillfälle om nationella minoriteters rättigheter klockan 16.30-17.30 och samrådsmöte om kommunens utvecklingsrabete klockan 17.30-18.45. Du kan delta på plats eller över Teams.

Program

16.30-17.30: Informationstillfälle om nationella minoriteters rättigheter

Informationstillfället kan passa dig som själv är finsk äldre eller som har en äldre släkting som skulle önska t.ex. hemtjänst på finska. Informationstillfället passar också bra för vårdnadshavare med finsk bakgrund som vill få mer information om hur man kan återta finskan i familjen.

17.30-18.45: Samrådsmöte mellan kommunen och nationella minoriteter

Dialog mellan sverigefinnarna och kommunen om kommunen utvecklingsarbete i arbetet med nationella minoriteter, det finska språket och sverigefinnarnas rättigheter. Tjänstemän och politiker från kommunen finns på plats. Det bjuds på lättare förtäring och varm dryck på mötet.

Datum och tid: Måndagen den 8 april, klockan 16.30-18.45

Plats: Storbrunn, Klockstapelsgatan 2, Östhammar (du kan även delta digitalt)

Föranmälan: Du kan anmäla frågor till samrådet i förväg, gör detta senast den 25 mars. Anmäl gärna också ditt deltagande till mötet i förväg så vi kan beräkna mötesfika. Du anmäler dig till programmet antingen digitalt genom formuläret nedan eller på telefon till kommunens kontaktcenter Östhammar Direkt (telefonnummer 0173-860 00, du kan be om service på finska).

Anmälan - Ilmoittautuminen

Vilken nationell minoritet tillhör du/Mihin kansalliseen vähemmistöön kuulut?

Skaparen av detta formulär ansvarar för att GDPR, lagrande av personuppgift efterlevs. Mer information om detta finns att läsa på vår hemsida "Så behandlar vi era personuppgifter".

Kontakter

Publicerad
20 mars 2024
Senast uppdaterad
20 mars 2024
Ansvarig organisation
Förvaltningsområde för finska språket