Gå till innehållet

Aktiviteter för unga på skolavslutningsdagen

Den 11 juni är det skolavslutning, då är alla våra grundskoleskolelever framme vid ett långt härligt sommarlov. Kvällen firas med festliga inslag på våra ungdomsgårdar i Alunda, Gimo, Österbybruk och Östhammar som håller extra öppet. I Öregrund blir det ”skolavslutningshäng” ombord på Wetsera och Galej.

Ännu ett läsår år till ända och det ska firas. På kvällen den 11 juni hälsas ungdomar välkomna till ett roligt avslutningsfirande på ungdomsgårdarna i Östhammar, Gimo, Alunda och Österbybruk. De håller nämligen extra öppet på skolavslutningskvällen, mellan kl 16-23. På programmet står lekar, musik, ”kompishäng” samt en hemlig överraskning. Och förstås bjuder ungdomsledarna på snacks och dryck.
  – Extraöppet på ungdomsgårdarna har varit en uppskattad skolavslutningsaktivitet tidigare år så det vill vi fortsätta med, säger Louise Söderqvist, ungdomsutvecklare. 

En trygg och rolig festkväll 

I Öregrunds hamn blir det ”skolavslutningshäng” på segelfartyget Wetsera och den flytande festlokalen Galej med musik, snacks dryck med mera, kl 18-23. Firandet i Öregrund arrangeras i samarbete med Svenska kyrkan – Roslagens norra pastorat, föreningen Wetseras vänner och Galej
Evenemangen vänder sig till ungdomar som slutat årskurs 6 och som inte är över 20 år.
  – Många ungdomar brukar samlas i Öregrund på skolavslutningskvällen och dit kommer även nattvandrare och våra medarbetare från Råd och stöd för att ungdomarna ska kunna känna sig trygga och ha en rolig festkväll, säger Louise.
I samma syfte har samverkan med polisen utökats vid de specifika tillfällen som lockar många ungdomar till orten, till exempel i samband med skolavslutningen och vid Båtveckan som startar den 27 juli. 

Aktiviteter för alla åldrar

Samma dag, den 11 juni kl 16-19, arrangerar Hello summer, som är ett samarbete mellan Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör, Roslagens norra pastorat och Östhammars kommun, sommarlovsaktiviteter vid Källör i Östhammar. Här finns bland annat en hoppborg, en käpphästbana, spel och mycket annat. Aktiviteterna är för barn i alla åldrar (barn under 8 år behöver vuxens sällskap). Man kan ta med sin egen picknickkorg och droppa in.
Alundabadet har öppet för allmänheten på skolavslutningsdagen, mellan kl 12-19.

Kontakter

Publicerad
6 juni 2024
Senast uppdaterad
6 juni 2024
Ansvarig organisation
Kultur- och fritidskontoret