Gå till innehållet

Tallparken - ett smultronställe

Tallparken i Öregrund är ett av våra smultronställen i kommunen. Hit återkommer besökare varje dag, året om. - Det är viktigt att vi upprätthåller en trivsam miljö så att fler vill ta del av vår vackra natur, fantastiska badstränder och avkopplande gångstråk, säger Oskar Molarin, enhetschef för Fritid och Hälsa.

Ett vackert besöksmål

Tallparken är ett av många besöksmål i kommunen som besöks både av lokala invånare och av turister.
– Under en tid har vi tyvärr haft problem med att det klottrats på stenhällar där man uppmanar till nakenbad, berättar Oskar Molarin, enhetschef för Fritid och hälsa. Sedan 2019 finns det ett beslut från kommunen om att avveckla nakenbadet.
– Tallparken är till för alla och vi uppmanar fler att besöka platsen. På sikt är tanken att vi ska ställa ut fler bänkar där man kan slå sig ner för att äta sin matsäck eller bara vila en stund och se ut över havet, säger Oskar, som uppmanar fler att göra ett besök själv eller tillsammans med familjen.
 – Vi vill jättegärna att fler kommer hit. Däremot är det inte tillåtet att skräpa ned eller klottra på klipporna och förstöra den här fina miljön, säger Oskar.

Klotter är förbjudet

Att klottra på stenhällar är en skadegörelse och en brottslig handling som kan medföra böter och/eller fängelse i högst 6 månader.

Föreningslivet

Olle Pettersson, ordförande i föreningen ”Tallparkens vänner” är en engagerad person med extra mycket kärlek för naturen. Föreningen har funnit sedan 2017 och har idag mellan 300-400 medlemmar.
– Jag vill inte att Tallparken ska ha avgränsade områden, utan det ska vara en allmän badplats för alla, säger Olle.
Olle tillsammans med andra engagerade själar arbetar hårt för att upprätthålla en trivsam miljö och välskötta stigar. De har flera projekt i gång och de välkomnar fler att engagera sig i föreningen för att hitta lösningar och nya idéer för Tallparken. 

Olle Tallparkensvänner   Öregrund tt
Olle Pettersson och Hans Lindström från föreningen Tallparkens vänner    Utsikt mot Djurstens fyr på Gräsö 
Öregrund Tallparken

Öregrundd 1
Fin utsikt genom tallarna   Utsikt över Öregrund
Publicerad
17 juli 2023
Senast uppdaterad
17 juli 2023
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa