Gå till innehållet

Vi hjälper!

I spåren av coronaviruset ökar behovet av hjälp och viljan av att hjälpa till. Som kommun vill vi bidra till att enskilda invånare får hjälp av organisationer. Bedömningen är att coronavirusets framfart kräver att vi nu samlar alla våra gemensamma krafter för att ta oss stärkta ur krisen.

Om tjänsten Vi hjälper

Det finns invånare i kommunen som är i behov av extra stöd med anledning av spridningen av coronaviruset. Östhammars kommun har därför tagit initiativ till en ny plattform. Här vill vi matcha invånares behov i vardagen med organisationers och frivilliga krafters möjligheter att bidra. Tanken är inte att frivilliga insatser ska ersätta, utan snarare komplettera den kommunala servicen. 

Hjälp via webb och telefon

På "Så kan du får hjälp" kan du som kommuninvånare hitta kontaktuppgifter till organisationer som kan hjälpa till. Här finns även ett kontaktformulär som du kan fylla i om vad för slags hjälp du behöver. Om du inte har tillgång till webb går det också bra att ringa till Östhammar Direkt på telefon 0173-860 00.

De organisationer som vill hjälpa kan anmäla sig genom  kontaktformuläret  till höger "Anmäl ert intresse så hjälper vi fler". Om ni inte har tillgång till webb går det även bra att ringa Östhammar Direkt på telefon 0173-860 00.