Gå till innehållet

Regeringens hårdare coronaåtgärder leder till skärpta anpassningar i våra verksamheter

I eftermiddags höll regeringen och Folkhälsomyndigheten en samlad pressträff där en rad hårdare coronaåtgärder presenterades. Det är i första hand kultur- och fritidsförvaltningens inomhusverksamheter och gymnasieskolan som påverkas av detta.

Kultur och fritidsförvaltningens verksamheter

För att följa de skärpta åtgärderna har ordförande på delegation från kultur- och fritidsnämnden beslutat att omgående stänga all inomhusverksamhet inom nämndens områden till och med den 24 januari.

  • Alla kommunens bibliotek (Österbybruk, Alunda, Öregrund, Gimo och Östhammar)
  • Alla kommunens idrottshallar (Österbybruk, Alunda, Öregrund, Gimo och Östhammar), inklusive gym, ishallar och simhallar
  • Alla kommunens ungdomsgårdar. Här kommer vi att ha vår personal utomhus för att ändå finnas till hands för våra ungdomar
  • Planerade evenemang: Jubileumsutställningen med bilder från Forsmarks byggtid av fotografen Göran Hansson, som skulle ha visats på Kulturhuset Storbrunn mellan 22 december – 16 januari. Utställningen ställs nu in och skjuts preliminärt upp till hösten 2021.

Under den period som anläggningarna är stängda kommer vi inte att debitera vare sig enskild person eller föreningen. Alla gymkort fryses automatiskt från och med lördagen den 19 december.

Barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter

Gymnasiets fjärrundervisning förlängs till och med den 24 januari.
Öppna förskolans stängning förlängs till den 31 mars 2021.

Kommande information

Vi följer utvecklingen och återkommer när ny information finns. Har du tankar kring detta är du välkommen att höra av dig till oss.

Tack för visad förståelse.

Kontakter

Publicerad
18 december 2020
Senast uppdaterad
18 december 2020
Ansvarig organisation
Kultur- och fritidsnämnd
Ämne
Coronavirus - Covid-19