Gå till innehållet

Elin - en lagspelare som vill få alla människor att växa

Hon älskar att jobba och räds inte att ta sig an problem. Elin Söderlind är vår nya HR-strateg och på hennes dagordning står bland annat att sänka sjuktalen, stötta arbetet med rehabilitering och att stärka chefer i deras ledarskap.

Att få utveckla, stötta och se människor växa är det bästa Elin vet. Lika mycket tycker hon om att odla, både blommor och grönsaker. Att få saker att växa tycks vara en röd tråd i Elins liv.
  – För att lyckas behövs näring, vatten, värme och sol. Det gäller både människor och annat som ska växa, säger hon.

Bandy på elitnivå

Hon beskriver sig själv som en glädjespridare och energisk person som älskar att jobba tillsammans med andra. Det är inte särskilt svårt att lista ut att det bor en lagspelare i Elin. I många år spelade hon bandy på elitnivå. Idrotten var en stor del av hennes liv och hon har bland annat varit med och tagit hem SM-guld till klubben AIK.
  – Idrottskarriären fick ett abrupt slut när jag i 20-årsåldern flyttade till Kalifornien. Jag kan fortfarande sakna tillhörigheten som följer med lagidrottandet, säger Elin.

Som att komma hem

Nu bygger hon tillhörighet mellan människor i olika roller på jobbet i stället. I september började hon sitt nya jobb som HR-strateg i Östhammars kommun.
  – Det kändes som att komma hem. Mitt uppdrag är tydligt och beslutsvägarna är korta. Jag hann säga hej till alla kommunalråd den första veckan och det säger en hel del om en organisation, menar Elin.
Att komma in mitt i ett språng, i en omorganisation, passar henne bra. Det ger henne möjlighet att få jobba med förändringsledning och att få vara med och påverka nya modeller och arbetssätt.

Morgondagens chefer

Elin har byggt sin karriär inom HR. Hon har haft olika roller, exempelvis jobbat med rekrytering och rehabilitering. Hon har varit HR-chef på olika kommunala förvaltningar och specialist inom chefs- och ledarutveckling.
  – Jag har fördjupat mig inom teamutveckling, och att få fram morgondagens chefer, berättar hon.
Hon har även erfarenhet från några tuffa och spännande år på PostNord AB, som ställde om stora delar av sin verksamhet när människor slutade att skicka brev. Senast kommer hon från ett jobb som HR-direktör på ett internationellt IT-företag.
  – Det var ett ensamt jobb att själv ha ansvar för HR-frågorna. Dessutom gjorde tidsskillnaderna mellan olika länder det svårt för mig att sätta gränser kring mina arbetstider, säger Elin.
Eftersom hon älskar sitt jobb kunde det lätt bli för långa arbetsdagar. Beslutet att byta jobb hoppas hon ska hjälpa henne att hitta en bättre balans mellan arbete och fritid.

Inga färdiga lösningar

I sin nya roll gör hon initialt en nulägesanalys för att skaffa sig en helhetsbild av läget och i vilken ordning identifierade problem behöver lösas.
  – Jag har individuella möten med chefer och genomför enkätundersökningar om arbetsmiljö, samarbete med mera, berättar Elin.
Fokus ligger på hur vi mår på våra arbetsplatser och Elin är noga med att tala om att hon inte kommer med några färdiga lösningar för att exempelvis lösa situationen med höga sjuktal.
  – Det här är ett arbete som vi måste göra tillsammans. En av mina uppgifter är att stärka cheferna i detta arbete, berättar Elin.

Hälsosamma arbetsplatser

Elin ser sig själv som en otålig person, som driver på processer och utvecklingsarbete. Hon vet att det nya ledarskapet kommer att kräva mod. Enligt henne är trygga chefer en del av lösningen för att få till mer hälsosamma arbetsplatser.
  – Att jobba med människor är fantastiskt, men det tar mycket energi. Ibland känner jag mig trött och då tänker jag att jag borde ha blivit trädgårdsmästare i stället, säger Elin.
Hon har ett öppet sinne och är inte rädd för förändringar. Om rätt tillfälle dyker upp flyttar hon och kattungen Signe från lägenheten i Uppsala till ett hus med stor trädgård.

Går alltid "all in"

Familjen är viktig för Elin och på ledig tid träffas de ofta i fritidshusen som finns i Roslagen och i Dalarna. De tycker om att umgås med varandra och att musicera tillsammans, då alla spelar olika instrument.
  – Jag spelar fiol. För övrigt är jag nog en riktig ”pysselperson” när jag ska koppla av från jobbet, säger Elin.
Hon tycker exempelvis om att sticka och laga mat. Och så går hon alltid ”all in” på olika teman. Om det är Halloween bakar hon spökmaränger, pimpar pumpor och i skördetid så drar hon i gång olika projekt, som att fermentera egenodlad chili.
  – Det mesta blir bra men inte allt. Man vet inte förrän man har provat och mitt motto är ”Hur svårt kan det vara?”, säger Elin. 

Kontakter

Publicerad
24 november 2020
Senast uppdaterad
24 november 2020
Ansvarig organisation
Sektor verksamhetsstöd