Gå till innehållet

Företag och föreningar hyllas under digital Tillväxtvecka

Vid Tillväxtgalan uppmärksammas och hyllas varje år företag, föreningar och eldsjälar i Östhammars kommun. Nu står det klart att galan kommer att anordnas i digital form där vinnarna uppmärksammas under en Digital Tillväxtvecka den 9–13 november.

- Vår ambition har hela tiden varit att ställa om istället för att ställa in. Nu kanske mer än någonsin behöver vi uppmärksamma de fantastiska företag och föreningar vi har i kommunen, säger Ulf Andersson, Samhällsbyggnadschef.

Att Tillväxtveckan nu blir ett digitalt event gör att alla kan ta del av nomineringar och prisutdelningar via Facebook, Youtube samt kommunens webbplats. Värd för galaveckan blir Östhammarssonen Jakob Vastamäki, som även tidigare varit konferencier vid galan.

- I dessa tider känns det viktigare än någonsin att lyfta fram och hylla företagare och föreningar som gjort fina och viktiga insatser. Därför är det såklart ärofyllt och roligt för mig att få leda Tillväxtgalan för tredje året i rad, även om det i år blir i en digital form, säger Jakob Vastamäki.

 Nominera fram till 30 september 

För några av priserna är nomineringarna redan klara, men fram till den 30 september finns möjlighet att nominera till priserna Årets Service, Årets Turistpris, Årets Hållbarhetspris samt Årets Nykomling. 

Under den digitala Tillväxtveckan delas följande priser ut: Årets turistpris, årets service, årets hållbarhetspris, årets nykomling, kvalitetspriset, årets förening, kulturpriset, årets idrottsprestation, samt årets ungdomsledare. De tre sistnämnda vinnarna beslutas av Kultur- och fritidsnämnden.

- I pandemins fotspår känns kultur- och fritidsnämndens kulturpris, Ungdomsledarestipendium och priset för årets idrottsprestation 2019 ännu viktigare än vanligt. Det ger oss en möjlighet att lyfta föreningar och ideella krafter som betyder så mycket för inspiration och folkhälsan i vår kommun, säger Jonas Lennström, ordförande Kultur- och fritidsnämnden.

 

Klippen går att se när de sänds eller i efterhand.
Följ Östhammars kommun på Facebook här

 

Kontakter

Publicerad
15 september 2020
Senast uppdaterad
15 september 2020
Ansvarig organisation
Sektor samhälle