Gå till innehållet

Grattis Hans - årets vinnare av Kvalitetspriset!

Hans Raab, finsktalande koordinator, har ett stort engagemang för det sverigefinska kulturarbetet och de båda ländernas gemensamma historia. Nu får han pris för sitt förtjänstfulla arbete.

 Årets Kvalitetspris går till Hans Raab. Han slår vakt om det finska språket i Östhammars kommun, som är finskt förvaltningsområde sedan 2010. 
 – Hurra vad roligt att jag får priset. Det är ett bevis för att jag lyckats nå ut med mitt budskap. Jag känner mig nöjd och glad, säger Hans.
Enligt motiveringen är han är en inspirerande föreläsare som gärna berättar om den finska kulturen, språket och våra länders gemensamma historia. Han undervisar, skapar möten mellan människor och sprider aktivt sin kunskap om ämnet. Han gör det dessutom på ett underhållande och på ett av många uppskattat sätt.

 

Många fina samarbeten

Hans har följt Tillväxtveckans digitala sändningar hemifrån varje kväll, där han tog emot beskedet om att han fått årets Kvalitetspris och skålade i champagne tillsammans med sin fru. Med priset följer också utdelning av diplom och en check på 10 000 kronor.
  – Jag har fått ta emot många gratulationer. Utmärkelsen är ett erkännande för det jobb jag gjort som finsktalande koordinator de senaste sex åren, säger Hans.
Men han vill inte ta åt sig all ära själv. Det goda arbetet menar han är ett resultat av många fina samarbeten med de finska föreningarna i Gimo och Österbybruk samt kommunens politiker och tjänstemän. Det har bland annat resulterat i att Sverigefinländarnas delegation 2018 utsåg Östhammars kommun till Sveriges bästa finska förvaltningskommun.

Årlig utmärkelse

Kvalitetspriset delas ut av Östhammars kommun som en årlig utmärkelse till anställda eller arbetsplatser inom organisationen. Kommuninvånare eller brukare kan skicka in sin nominering samt rösta på den som de anser utför en tjänst av god kvalitet.

Kontakter

Publicerad
19 november 2020
Senast uppdaterad
19 november 2020
Ansvarig organisation
Attraktiv kommun