Gå till innehållet

Hallå där Myran Olsson!

Du är ny i rollen som renhållningschef hos oss, när tillträdde du den tjänsten? – Jag började den 14 april.

Var kommer du närmast ifrån för jobb?
– Jag har jobbat i olika befattningar på Uppsala Vatten och Avfall AB.

Vad lockade dig att söka jobb i Östhammars kommun?
– Jag tycker miljö- och avfallsfrågor och dess utmaningar är fantastiskt viktigt och roligt att arbeta med. Det som lockade mest med tjänsten var möjligheten att få arbeta med utveckling av avfallsverksamheten och verka för en framtida hållbar avfallshantering. Parallellt gillar jag inslagen av arbete med den dagliga driften som ibland kräver snabba lösningar och beslut.

Vad ska du göra hos oss?
– Som renhållningschef kommer jag att ansvara för den kommunala avfallsinsamlingen. Där ingår insamling, anläggningarna för återvinning samt Väddika avfallsanläggning. Att utveckla avfallshanteringen kommer att vara en viktig del i mitt arbete. Jag kommer till exempel att sträva efter att avfallsfrågorna ska synliggöras i all stads- och samhällsplanering. Det är frågor som självklart ska ha en plats i finrummet.

Vilka utmaningar ser du med det här jobbet?
– Avfall är en del av oss alla och tillsammans med övriga samhället står vi inför stora och viktiga utmaningar för att hantera och minska avfallet. Lagstiftningen ställer allt högre krav på avfallshanteringen samtidigt som det är viktigt med god tillgänglighet och service. Till utmaningen tillkommer även personalens arbetsmiljö i samband med insamling. Det är många parametrar som måste samspela får att vi ska få en optimal och hållbar avfallshantering till oftast begränsade resurser. Jag ser dock att vi ska kunna ta oss an dessa utmaningar men det ställer krav på engagemang, långsiktighet och att vi möter utmaningarna tillsammans.

Hur kommer dina medarbetare att märka att de har fått en ny chef?
– Jag är en engagerad och lösningsorienterad chef som ställer höga krav på mig själv men även på min personal. Jag vill ha övergripande kontroll och ansvar samtidigt som jag tror på ett starkt och inkluderande ledarskap. Jag kommer garanterat ställa många frågor i början, eftersom det är medarbetarna som är bäst på just det som de arbetar med.

Var bor du någonstans?
– Jag bor strax utanför Uppsala, tillsammans med min familj som består av man och tre tonårsgrabbar. Vi har även katter och några höns som bor på gården.

Vad gör du när du inte är på jobbet?
– När jag inte är på jobbet hittar man mig i stallet eller ute på vattnet i en segelbåt.
Jag har egen häst som jag rider i skogen och tränar dressyr med. Och så kappseglar jag och tränar en hel del segling i olika konstellationer. Till exempel var jag med i allsvenskan för segling 2017 och 2018, men nu kappseglar jag mest båttypen 606 och Neptunkryssare tillsammans med min man. Semestertid blir det en även en del skärgårdssegling.  

Förresten, jag måste få fråga en sak till. Är du döpt till Myran eller är det ett smeknamn?
– Jag är döpt till Maria men har alltid kallats för Myran, ett namn som min storebror hittade på åt mig. När jag gifte mig bytte jag inte bara efternamnet utan förnamnet också, så nu heter jag Myran på riktigt.

Varmt välkommen till oss, Myran!

Kontakter

Publicerad
8 maj 2020
Senast uppdaterad
8 maj 2020
Ansvarig organisation
Tekniska förvaltningen