Gå till innehållet

Kommunen ersätter årets julfirande och stärker samtidigt det lokala näringslivet

Kommunens arbetsutskott har i veckan beslutat att på grund av pandemin ska verksamheternas julfiranden i år ersättas med en julklapp i form av ett presentkort.

- Det här blir året som vi inte har någon julavslutning, säger Peter Nyberg, kommundirektör. Det är tråkigt, för vi vill ju gärna träffas, särskilt när vi hållit ut under så lång tid. Men vi måste ta ansvar här också.

Presentkortet som delas ut till drygt 2000 medarbetare är på 300 kr och knutet till Östhammars kommuns näringsliv. Det ersätter allt julfirande.

- Beslutet att ersätta våra verksamheters julfiranden med ett presentkort för köp i vår lokala handel till alla våra anställda fyller två syften; dels verka som tack för ett gott samarbete under året nu när vi inte kan träffas som vi brukar, och dels stimulera kommunens lokala näringsliv. Vi gör detta i samarbete med Företag i Samverkan, säger kommunalråden Jacob Spangenberg (C), Margareta Widén-Berggren (S) och Pär-Olof Olsson (M).

Likadant presentkort delades ut tidigare i år

Det var i slutet på mars i år som kommunens krisledningsnämnd beslutade att dela ut ett likadant presentkort som tack till medarbetare och i syfte att stärka det lokala näringslivet som redan då började se konsekvenserna av pandemin. Det var mycket uppskattat av medarbetare och företagare.

Presentkortet fungerar hos näringsidkare i Östhammars kommun och är giltigt under ett år.

- De företag som idag ännu inte kan ta emot presentkort erbjuds möjlighet att göra det genom att kontakta Företag i Samverkan. Michaela Zachrisson mob: 073-742 82 28 , säger Ulf Andersson, samhällsbyggnadschef.

Relaterad information

Kontakter

Publicerad
27 november 2020
Senast uppdaterad
27 november 2020
Ansvarig organisation
Sektor samhälle