Gå till innehållet

Öregrunds skola designade bästa papperskorgen

Färgglad och med ett positivt budskap om att slänga skräp och vinna en fin miljö. Så ser vinnarens bidrag och juryns motivering ut, när Håll Sverige Rent utsett Öregrunds skolas fjärdeklassare som en av vinnarna i tävlingen Ta fram en design på Världens bästa papperskorg.

Av 117 tävlingsbidrag från förskolor, fritidsverksamheter, skolor samt gymnasieskolor, från södra till norra Sverige, har juryn från Håll Sverige Rent, CAN-marketing och Beteendelabbet utsett vinnarna.
  – Det är så otroligt roligt att ta del av alla kreativa uppslag från ungdomar över hela Sverige. Det var inte lätt för juryn att utse de vinnande bidragen, säger Johanna Ragnartz, VD för Håll Sverige Rent.

Engagemang gav utdelning

Ett syfte med tävlingen är att få barn att känna att de kan påverka. Det var något som eleverna i årskurs 4 på Öregrunds skola tog fasta på. Tillsammans med sin mentor Johanna Lundholm gav de sig i kast med uppgiften att ta fram en design på världens bästa papperskorg. Och deras engagemang gav utdelning,  juryn gillade resultatet.
  – Det här har varit ett fantastiskt roligt tema att jobba med. Eleverna har varit så engagerade i detta och det är roligt att deras insats belönas, säger Johanna.

Förändra beteenden

Tävlingen, som är en del i Håll Sverige Rents Skräpplockardagar, är till för att uppmärksamma att beteenden måste förändras för att vi ska få bukt med problemet med nedskräpning. Vinsten innebär att Håll Sverige Rent folierar vinnarbidraget på en papperskorg på Öregrunds skolgård.

Kontakter

Publicerad
14 juni 2021
Senast uppdaterad
14 juni 2021
Ansvarig organisation
Öregrunds skola