Gå till innehållet

Nu öppnar vi ansökan till årets sommarpraktik.

Om du är skriven i vår kommun och går i årskurs 9 på grundskolan och årskurs 1 och 2 på gymnasiet är du välkommen att söka. Sista ansökningsdag är den 31 mars. Välkommen med din ansökan.

- Nytt för i år är att vi  vill göra en satsning på utejobb för att hjälpa till att hålla snyggt på torg, parker och badplatser.  Vi har även utökat praktiktiden till fyra veckor istället för två  veckor, som det var tidigare, säger Pia Jelk, samordnare.

Under fyra veckor i sommar,  kan du som är skolungdom prova på att praktisera inom exempelvis förskola och fritidshem, vaktmästeri, gata/park, kommunikation eller äldreomsorg. Platserna  lottas ut bland de som söker. 

Som praktikant är du inte är anställd och får därför inte jobba självständigt, utan får stöd av en handledare. 

Praktik - en väg in till ditt framtida jobb

Utbytet med nytänkande och nyfikna skolungdomar är något vi värdesätter och uppskattar. Praktik på en arbetsplats inom vår organisation ger möjlighet att få visa sina kunskaper och öka förståelsen för arbetslivet. Det är också ett utmärkt sätt att få in en fot på arbetsmarknaden eftersom du  får möjlighet att presentera dig själv och visa vad du kan, något som är värdefullt när du sedan söker jobb.

Vi  tar varje år emot praktikanter till våra olika verksamheter och är intresserade av att rekrytera nya motiverade medarbetare med engagemang  och som vill vara med och utveckla vår kommun.

Ersättning

Den som har praktik får inte lön, utan i stället ersättning. För dig som går ut nian är ersättningen 50 kronor i timmen och för dig som går i gymnasiet är ersättningen  60 kronor i timmen. Efter avslutad praktik får du ett omdöme, som kan komma väl till pass vid framtida jobbsökande.

Ansök om sommarpraktik är stängd. Sista ansökningsdag var den 31 mars.

Publicerad
28 februari 2022
Senast uppdaterad
25 februari 2022
Ansvarig organisation
Arbetsmarknadsenheten