Gå till innehållet

Vattenavstängning i Östhammar - Lassarettsvägen, 29 april kl 12 - till 30 april kl 23. Vattnet behöver kokas tills ny rekommendation kommer. Vi har gjort en temporär lösning som innebär att vi behöver vara sparsam med användande av vattnet. Dricksvatten finns att hämta vid huvudentren till sjukhuset. Läs mer på Driftstörningar - Gästrike Vatten (gastrikevatten.se)

Vattnet måste stängas av akut i Hökhuvud den 30 april. I nuläget finns ingen uppskattad tid för när vattnet kommer släppas på igen. Dricksvatten finns vid kyrkan, ta med eget kärl att bära vattnet i. För mer information se Gästrike Vatten´s hemsida

Nu stärker vi samarbetet med polisen

En ny samverkansöverenskommelse har tecknats mellan Östhammars kommun och polisen. Det innebär en förstärkning av det lokala brottsförebyggande arbetet, vilket ska resultera i ökad trygghet för invånare och besökare.

Barn och unga samt vuxna i deras närhet är särskilt prioriterade inom ramen för den nya samverkansöverenskommelsen, liksom det förebyggande arbetet mot alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel om pengar (ANDTS).

– I praktiken innebär det här bland annat att vi tillsammans med polisen kommer att arbeta med lägesbilder och leverera så kallade medborgarlöften till invånarna, säger Oskar Johansson, samordnare för kommunens brottsförebyggande arbete.

Överenskommelsen har antagits av kommunstyrelsen och skrivits under av kommunstyrelsens ordförande Jacob Spangenberg tillsammans med lokalpolisområdeschef Tomas Eriksson. 

Kontakter

Publicerad
4 maj 2022
Senast uppdaterad
4 maj 2022
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret