Gå till innehållet

Vattenavstängning på Solängsgatan i Gimo fredagen den 26 April mellan ca. kl.08:00-12:00

För mer info se Gästrike vattens hemsida

Skydda dig själv och andra mot vinterns smittor

Under vintern sprids flera smittsamma sjukdomar lättare och det är många som smittas av covid-19, RS-virus, influensa och vinterkräksjuka. En del blir allvarligt sjuka. Så var försiktig om du har symtom på luftvägsinfektion, magsjuka eller har feber. Att undvika nära kontakt med andra är att visa omtanke.

Antalet bekräftade fall av covid-19 fortsätter att öka, vilket speglar en omfattande smittspridning i samhället. Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, har noterat höga halter av coronaviruset i avloppsvattnet i Östhammars kommun. I kombination med influensa och RS-virus som också härjar, innebär detta hög belastning på vården och har påverkan på personalförsörjningen på många håll.

Din omtanke om andra är viktig

Så tänk på att stanna hemma när du är sjuk. Tvätta händerna, hosta och nys i armvecket och tänk på vem du träffar. Undvik att träffa äldre personer, spädbarn och andra som av olika skäl har ökad risk att bli allvarligt sjuka. Din omtanke om andra är viktig och hjälper oss att klara bemanningen på våra boenden, på sjukhus och inom hemtjänsten.

Läs mer om hur du skyddar dig själv och andra mot vinterns smittor på Folkhälsomyndighetens hemsida

Kontakter

Publicerad
23 december 2022
Senast uppdaterad
23 december 2022
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret