Gå till innehållet

Taklagsfest för nya förskolan Fröet

Några månader efter byggstart av den nya förskolan i Östhammar var det dags för taklagsfest. I torsdags, i förra veckan, firades resningen av takstolar och att takåsen är på plats. På programmet stod bland annat rundtur på bygget och hamburgare till alla som deltog.

Taket är på plats på den nya förskolan Fröet i Östhammar, som ska stå klar att ta emot barn i september nästa år. Men det var inte det enda som firades i samband med taklagsfesten den 1 december.
  – Värt att fira är också en god stämning i ett härligt arbetslag och att arbetet fortskrider enligt plan, säger Anne Lee Larsson, verksamhetschef för förskolan.
Taklagsfest är en gammal tradition då man firar att takstolarna rests och takåsen har lagts. De som arbetar på bygget bjuds på fest och tackar genom att pynta det nybyggda taklaget med en krans eller flagga. Med på taklagsfesten var bland annat Kaj Rahimi, byggprojektledare, Jenny Änggård, rektor, John Nilsson, platschef för bygget och Martin Andersson, projektingenjör på HZ Bygg och Anne Lee Larsson.

Med fokus på barnens bästa

Nästa steg är att resa innerväggarna till den nya förskolan och när bygget står klart under våren påbörjas arbetet med att tänka och arbeta utifrån barnens bästa. Det ska göras tillsammans med barn och vårdnadshavare för att de ska kunna känna sig trygga med flytten till en ny förskola.
Nya barngrupper ska formeras i och med att paviljongerna avvecklas och utifrån barnens perspektiv kommer följande frågor att prövas: 
 
- Vilka barn berörs och ska tillfrågas? 
- Har barnen tillfrågats på ett sätt som passar dem? 
- Vad säger barnen själva? 
-Vilka risker ser vi med beslutet att flytta barnen till den nya förskolan?  
- Vilka åtgärder/insatser behöver vi göra för att minimera de eventuella riskerna? 
 
– I det arbetat kommer vi bland annat att göra riskanalyser, med fokus på vad som är barnens bästa. Allt enligt den nya barnkonventionen, säger Anne Lee.   

Kontakter

Publicerad
5 december 2022
Senast uppdaterad
5 december 2022
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret