Gå till innehållet

Vattenavstängning på Vårvägen, Aprilvägen och Trollgatan i Östhammar den 7 maj klockan 17-19. Mer information finns på Gästrike Vatten´s hemsida.

I samband med oljeutsläppet, under förra veckan, i Hökhuvud försörjer Gästrike Vatten boende med vatten via en vattentank, ansluten till ledningsnätet. För mer information se Gästrike Vatten´s hemsida

I sommar åker ungdomar gratis på bussen

Alla ungdomar, 7-19 år, som är folkbokförda i Uppsala län åker gratis på bussen i sommar. En värdekod, som aktiveras i mobilen, kommer att skickas till ungdomarnas folkbokföringsadress.

I sommar kommer alla ungdomar, oavsett familjeekonomi, att kunna resa fritt till sommarjobb och fritidsaktiviteter i kommunen. Det är ett resultat av ett beslut i trafik- och samhällsutvecklingsnämnden, som svarar för kollektivtrafiken i Region Uppsala. Sommarlovsbiljetten gäller från och med den 1 juni till den 31 augusti.

Värdekoden skickas ut under april

Under april månad kommer Region Uppsala att skicka ut värdekoden, som kan aktiveras i mobilen, till ungdomarnas folkbokföringsadress. De som har skyddad identitet kan hämta sin sommarlovsbiljett på UL Center, som ligger i stationshuset på Uppsala Centralstation.

Läs mer:

Läs pressmeddelandet om gratis sommarlovsbiljett (länk till Region Uppsalas hemsida) 
Läs mer om att resa med UL (länk till UL:s hemsida)
 Läs mer om länets kollektivtrafik här (länk till Region Uppsalas hemsida)

Kontakter

Publicerad
9 april 2024
Senast uppdaterad
9 april 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret