Gå till innehållet

Pressmeddelande om konstgräsplanen

- En konstgräsplan ökar attraktionskraften för hela kommunen, säger Dag Söderberg, fritidschef. Vi har ett stort upptagningsområde både för fotbollsentusiaster och ungdomar som behöver mötesplatser.

Nu kan konstgräsplanen ta fart igen och vi kan vidareutveckla kompetens- och idrottscentrum i kommunen.


- En konstgräsplan ökar attraktionskraften för hela kommunen, säger Dag Söderberg, fritidschef. Vi har ett stort upptagningsområde både för fotbollsentusiaster och ungdomar som behöver mötesplatser.

Fritidsnämnden har beviljat projektet 4,5 miljoner kronor. Pengar som varit frysta under ett halvår. Gimo IF kommer att driva projektet och driften av konstgräsplanen.

Det har också visat sig att de idrottsutrymmen som idag finns i Gimo, är överbokade på dagtid då grundskolan och de tre gymnasieskolorna, inklusive ett framtida Teknikcollege har verksamhet. Konstgräsplanen kommer att erbjuda eleverna ännu en anläggning, till glädje för hela kommunen.

Det finns planer för att på sikt skapa flera idrottsinriktningar på Bruksgymnasiet, men för bedriva ett av Svenska Fotbollsförbundet auktoriserat fotbollsgymnasium, krävs en konstgräsplan.

- Gimo IF styrelse har noga tagit ställning för konstgräsplanen och vi är övertygade om att denna anläggning kommer att öka intresset för fotboll i synnerhet och folkhälsa i allmänhet, säger Ulf Waltersson, ordförande i Gimo IF huvudförening.

En stor och betydelsefull arbetsgivare i kommunen är AB Sandvik Coromant i Gimo med 1500 anställda.

- Vår rekrytering av både elever och personal hänger starkt samman med hur vi kan presentera kommunen och orten Gimo, säger platschef Jan-Erik Nordh. En konstgräsplan kommer att förstärka vårt budskap om att Sandvik är en bra arbetsgivare som tänker på sin personal.

Mer information via
Dag Söderberg, tel 0173-86121, 070-219 71 13
Ulf Waltersson, tel 070-536 90 68
Jan-Erik Nordh, tel 0173-84201, mob 070-369 98 35

Med vänlig hälsning
 

Sirkka-Liisa Bergkvist
informationschef

Publicerad
22 oktober 2009
Senast uppdaterad
12 maj 2016