Gå till innehållet

Ansökan om teknikcollege inlämnad

Idag lämnas ansökan om Teknikcollege Uppland till Riksföreningen Teknikcollege Sverige. Det är Upplandsregionen med Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner i samverkan med företag och utbildningsanordnare som står bakom ansökan. Tillsammans med den regionala ansökan bifogas också två lokala ansökningar; en för Gimo Utbildnings AB där Wilhelm Haglunds gymnasium ingår och en för Vuxenutbildningen/Yrkeshögskoleutbildningen i Östhammars kommun.

Det närmaste halvåret framöver kommer Granskningskommittén hos Riksföreningen Teknikcollege att gå igenom ansökan och besöka både regionen och de lokala utbildningsanordnarna som står bakom de lokala ansökningarna.

- Vår förhoppning är att vi ska bli certifierade till hösten 2012, säger Margaretha Sjöberg Boström, projektledare för Teknikcollege Uppland.

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. Genom ett nära samarbete med regionens företag utformas innehållet i utbildningar så att det passar industrins framtida behov.
Teknikcollegecertifierade utbildningar har granskats och kvalitetssäkrats utifrån tio kriterier som teknik- och industriföretag tagit fram. Både gymnasiala och eftergymnasiala utbildningar kan certifieras.

- Under våren kommer också fler utbildningsanordnare i regionen att lämna in sina lokala ansökningar, meddelar Margaretha Sjöberg Boström.

 

För mer information kontakta:

Margaretha Sjöberg Boström, 070-349 99 48.

Publicerad
27 december 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016