Gå till innehållet

Arronet Årets företagare i Uppsala län 2011

Det blev bröderna von Arronet, Niklas 41, och Håkan 44, som blev årets företagare i Uppsala län. Tidigare i vår vann Arronet pris som bästa företag i Östhammars kommun och nu vann de alltså länsfinalen som stod mellan 5 finalister från de olika kommunerna i länet.

Leverans till Nordkap

Niklas von Arronet hann precis i tid till prisutdelningen eftersom han i veckan har åkt 172 mil fram och tillbaka från Nordkap dit han åkt för att leverera en av Arronets båtar.

- Det känns otroligt bra att bli bäst i länet, sade Niklas von Arronet. 

Familjeföretag sedan 1992

Både Håkan och Niklas är födda i Stockholm men tillbringade det mesta av sin lediga barndomstid på familjegården på Gräsö. 1992 startade de tillsammans sitt första företag som de idag betraktar som en nyttig läroperiod.

- Vi startade från grunden utan någon förmögenhet. Det handlade om en uppfininning vi gjorde, "Climber", som är en apparat som kan gå i trappor. Sedan har vi haft tillverkning av konstsmide men eftersom vi ville ha en specifik produkt och båda var intresserade av båtar så riktade vi in oss på båttillverkning.

En värdig vinnare

Under flera år bedrev bröderna sin verksamhet i Stockholm men flyttade för fyra år sedan till Östhammar. Företaget som tillverkar aluminiumbåtar har idag 20 anställda och efterfrågan på båtarna ökar. Snart är det dags att expandera.
 
- Det känns om vi har hittat en bra och värdig vinnare sade ordföranden i juryn, Thomas Sonesson.

21 oktober blir det final

Den 21 oktober kommer Årets företagare i Sverige att koras och då är Arronet förstås en av kandidaterna. Ceremonin hålls i stadshuset i Stockholm. Kvällens pris som delades ut på Uppsala Konsert och Kongress (UKK) delades ut av Företagarna och motiveringen löd:

"Vinnaren har på ett framgångsrikt sätt under en tuff lågkonjunktur kraftigt förstärkt sin lönsamhet i en svår och konkurrensutsatt brasch. Med en obändig entusiasm och stort engagemang har man skapat stark tillväxt och lönsamhet i bolaget. Trots att man mött upprepat motstånd i sina utbyggnadsplaner från lokalt kommunalt håll fortsätter man enträget sitt arbete att utveckla verksamheten och skapa nya arbetstillfällen.
Vinnare, båttilverkaren Arronet AB i Östhammar, drivet av Niklas och Håkan von Arronet, är ett föredöme för entreprenörskap och har utsetts till Årets Företagare i Uppsala län."

Juryn bestod av:
Annika Hellström, Swedbank
Kaija Karlsson, Alfa-Quren och Uppdrag Köket
Anders Wall, Beijer Alma
Thomas Sonesson, Montree AB

Publicerad
28 april 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016