Gå till innehållet

Östhammar näst bästa friluftskommunen i Sverige

Sveriges kommuner är viktiga för det svenska friluftslivet och deras arbete är avgörande för att människor ska komma ut i naturen. Detta arbete vill Naturvårdsverket uppmuntra och stimulera. Därför har priset Sveriges Friluftskommun instiftats. Priset delades igår ut för andra året i rad i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting, Sveriges Kultur- och Fritidschefers förening, Svenskt Friluftsliv och Svenska Ekoturismföreningen. 

Bästa län blev Uppsala län och priset till bästa enskilda kommun gick till Örnsköldsvik med Östhammars kommun på andra plats. 

- Jag är både glad och stolt. Vi har en fantastisk naturmiljö med Vallonbruk, ett rikt kulturlandskap och en fantastisk skärgård. Framför allt har vi många duktiga medarbetare som ska ta åt sig av äran och ett väl fungerande samarbete med föreningar, utvecklingsgrupper och organisationer. Detta gör att vi tillsammans blir framgångsrika i jobbet, säger Peter Jansson, fritidschef i Östhammars kommun. Dessutom bubblar det av spännande tankar och idéer inför framtiden.

Läs mer om Sveriges Friluftskommun 2011 på Naturvårdsverkets sida

För mer information kontakta:

Fritidschef
Peter Jansson
072 – 733 61 21

Ordförande i Fritidsnämnden
Moise Córdoba
0707 – 981 809

 

Publicerad
25 mars 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016