Gå till innehållet

Östhammars kommun stödjer Earth Hour 26 mars

Lördagen den 26 mars mellan kl. 20.30 och 21.30 släcker miljontals
människor över hela världen ljuset.



Syftet med Earth Hour är att skapa ett positivt engagemang kring klimatförändringen och att skicka en kraftfull signal till beslutsfattarna om nödvändigheten av fortsatt och intensifierat arbetet med att begränsa utsläppen av växthusgaser.

En timmes investering i miljön
Östhammars kommun uppmanar alla kommunmedborgare att släcka ljuset under en timme som en manifestation för ökade insatser mot klimatförändringarna men även att under denna timme reflektera över hur vi använder elen och energin all övrig tid.

Tävla och vinn prispengar!
Världsnaturfonden, WWF, har tagit fram utbildningsmaterial för att engagera skolor och förskolor i arbetet med att öka miljömedvetandet och minska resursslöseriet.
 
Energi- och klimatrådgivningen i Östhammars kommun utlyser liksom förra året en tävling i samband med Earth Hour. Förra året deltog i Östhammar sex klasser och en förskoleavdelning, vilket är glädjande! I år hoppas vi på ännu större uppslutning!

Förskolor och skolor kan delta
Deltar gör man genom att före 26/3 göra en uppgift eller flera i WWF:s ålders-anpassade arbetsmaterial (länkar bifogas), anmäla klassen eller avdelningen på WWF:s hemsida samt senast 11/4 sända en kortfattad dokumentation av vad ni valde att göra till: energiradgivning@osthammar.se Till den adressen anmäler ni också att er klass/avdelning vill vara med, förutom på WWFs hemsida.
 
Bland de skolklasser och förskoleavdelningar som deltar i Östhammars kommun lottas 5 priser á 1000 kr ut!

Här kan du anmäla din förskola och klass

Här hittar du som lärare utbildningsmaterial

Läs mer om Earth Hour på Världsnaturfondens hemsida

För mer information kontakta:
Energi- och klimatstrateg/rådgivare
Marcus Jakobson
0173-864 99
 

Faktaruta
Kommunen genomför annonsering i lokala media, på kommunens hemsida, anslagstavlor och på samtliga fem kommunbibliotek. På biblioteken finns från och med den 29 mars permanenta energi- och klimathyllor med informationsmaterial och där kan man också låna energimätare för att enkelt mäta upp sitt hushålls energianvändande apparater.


Vi uppmanar alla i den kommunala organisationen att stödja manifestationen privat men att också vara noga med att stänga av datorer och släcka på arbets-platsen. Större lokaler som skolor och sportanläggningar ombeds vara extra noga med att släcka. Kommunhuset släcks ned hela helgen. Vi annonserar också på de stora arbetsplatserna Sandvik och Forsmarks kärnkraftverk om kampanjen.

Skolor och förskolor inbjuds särskilt att uppmärksamma manifestationen och att veckorna före Earth Hour genomföra någon aktivitet kopplad till energi och klimat, t ex med hjälp av materialet från WWF. Klasserna som engagerar sig deltar då i en utlottning om 5 priser á 1000 kr från kommunens energi- och klimatrådgivning.


Publicerad
7 mars 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016