Gå till innehållet

Slutförvaret – nu lämnas ansökan in till myndigheterna

Idag lämnade Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) över hela ansökan till Strålsäkerhetsmyndigheten och Miljödomstolen i Nacka om att bygga en slutförvarsanläggning för använt kärnbränsle.

Idag lämnade Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) över hela ansökan till Strålsäkerhetsmyndigheten och Miljödomstolen i Nacka om att bygga en slutförvarsanläggning för använt kärnbränsle. Strålsäkerhetsmyndigheten är den myndighet som kommer att pröva ansökan ur ett säkerhetsperspektiv och Miljödomstolen kommer att pröva ansökan ur ett hälso- och miljöperspektiv.
Stefan Romedahl, projektchef för Kärnbränsleförvaret, lämnar lite senare idag över kopia av toppdokumentet i ansökan till Östhammars kommun.

Hela ansökan, som består av ett stort antal dokument och rapporter kommer kommunen att få efter att myndigheterna har tittat igenom ansökan en första gång.

Regeringen fattar det avgörande beslutet om ett eventuellt slutförvar i Forsmark. Östhammars kommun kommer innan dess att fatta ett beslut om vi kan acceptera ett slutförvar på de förutsättningar som presenterats av SKB och myndigheterna.

För mer information om kommunens arbete med slutförvarsfrågan kontakta:
Marie Berggren, chef för slutförvarsenheten
0173 – 86 417, 070-98 00 417

Läs mer om slutförvarsarbetet i Östhammars kommun.

Publicerad
16 mars 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016